Kiekviename name reikalinga pjaustymo lenta daržovėms, mėsai, ar dar kokiam maisto produktui. Dauguma ją tiesiog nusiperka prekybos centre, ir tai dažniausiai eilinis plastmasės gabalas. Bet mes taip nesielgsime.

IMG_0912

Pirmiausia paruošiame kontrastingos medienos  ruošinius. Kokio dydžio pjaustymo lenta turi būti ? Tai jūsų sprendimas, norint pasiekti geresnį efektą patartina naudotis konstrastingų atspalvių mediena. Derinant įvairaus dydžio ir storio medinius pagaliukus, pasiekiams norimas raštas. Mano atveju aš turėjau tik uosį ir labai nedidelį gabaliuką raudonmedžio.

IMG_0913

Gerai sutepame klijais atspariais drėgmei ir surenkame skydą.

IMG_0914

Nepamirštame viską gerai suspausti spaustais, tik taip galima pasiekti gerą kokybę.

IMG_0920

Dar kartą viską gerai išlyginiame, bei apdirbame kraštus tiesine freza. Šio punkto gali ir nereikėti, jei jūsų turimas pjūklas pjauna kokybiškai.

IMG_0921

Ir vėl viską gerai sutepus klijais suspaudžiame spaustais.

IMG_0929

Taip gaunamas galutinis pjaustymo lentos vaizdas. Geru pjūklu apipjauname lentos kraštus.

IMG_0951

Frezavimo stalo ir frezoų pagalba apdirbamos visos pjaustymo lentos kraštinės, bei išpjaunama vieta dubeniui. Pasidarome papildomas pjaustymos lentos kojeles.

IMG_0991

Viską kruopščiai nušlifavus, visas pjaustymo lentos paviršius ir kojos impregnuojamos natūraliu aliejumi, mano atveju tai buvo šalto spausdimo kanapių aliejus.

IMG_0992

Papildomos kojelės pjaustymo lentos apačioje leidžia pakišti gan aukštą dubenėlį ir pjaustymo metu viską sumesti į jį.

Category:

Pasidaryk pats

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.